Skip to main content

Themabijeenkomst: 360° in control met de BIO

Themabijeenkomst: 360° in control met de BIO

Met ingang van 1 januari 2020 gaat de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) van kracht waardoor er één gezamenlijk normenkader voor informatiebeveiliging binnen alle bestuurslagen van de overheid ontstaat. Dat betekent dus dat alle bestaande baselines informatieveiligheid voor Gemeenten, Rijk, Waterschappen en Provincies komen te vervallen.

Deze overgang van de BIG, BIR, BIR2017, IBI en BIWA naar de BIO is uiteraard voor iedere overheidsinstelling een uitdaging, maar biedt vooral ook nieuwe kansen. Kansen om informatiebeveiliging daadwerkelijk te integreren in de organisatieprocessen, kansen om meer 'in control' te raken door de focus te leggen op risicobeheersing en kansen om je weerbaarheid ten aanzien van cyberaanvallen te vergroten.

Tijdens de themabijeenkomst voor de overheid “360° in control met de BIO” op dinsdag 19 november a.s. neemt Mavim partner en expert op het gebied van informatieveiligheid binnen de publieke sector, BDO, je mee langs de belangrijkste verandering van de BIO en de implicaties en voordelen die het nieuwe normenkader heeft op jouw organisatie.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 uur

 

Inloop

13:30 uur

 

Opening door de dagvoorzitter

13:35 uur

 

Sandra Konings, Partner bij BDO Advisory
“Bedrijfsleven en overheid slaan handen ineen voor digitale veiligheid”

In de regio Eindhoven hebben het bedrijfsleven en de overheid samen een centrum ontwikkeld dat de MKB bedrijven in de regio helpt bij het meer weerbaar worden tegen cyberaanvallen. Sandra Konings, een van initiatiefnemers, vertelt waarom er besloten is om op dit thema samen te werken en hoe deze samenwerking eruit ziet.

14:20 uur

 

Jeffrey de Bruijn, senior manager Cyber Security & Privacy bij BDO
“De kansen van de BIO voor jouw organisatie”

De Baseline Informatiebeveiliging Overheid schept een nieuw normenkader voor informatiebeveiliging. Dit biedt nieuwe kansen om informatiebeveiliging verder te integreren in jouw organisatieprocessen, meer de nadruk te leggen op risicobeheersing en jouw informatiebeveiligingsorganisatie anders te positioneren.

In deze presentatie nemen we je mee in enkele relevante veranderingen vanuit de BIO. Daarnaast laten we zien hoe je dit praktisch kunt uitvoeren en hoe een geïntegreerd platform zoals Mavim jou hierbij kan helpen.

15:00 uur

 

Koffie-/theepauze

15:20 uur

 

Wouter van den Ham, Mavim
"Hoe is de informatieveiligheid nu geregeld binnen jouw organisatie en welke stappen heb je nog te nemen?"

Aan de hand van een aantal stellingen openen we een interactieve discussie over hoe jouw organisatie er nu voor staat, welke gevolgen de BIO heeft en vooral welke voordelen deze baseline jou kan bieden, waar je eventuele struikelblokken of valkuilen ziet en waar je qua inrichting over een jaar zou willen staan.

Het doel van deze interactieve sessie is om een goed beeld te krijgen van de beleving en bewustwording, het nut en de noodzaak van informatiebeveiliging.

16:00 uur

 

Wrap-up & borrel

17:00 uur

 

Einde

 

Sprekers

Over Sandra Konings, Partner bij BDO Advisory

Sandra Konings is partner bij BDO Advisory en werkt sinds eind jaren '90 in het vakgebied van digitale veiligheid. Ze heeft aan het hoofd gestaan van diverse cybersecurity teams binnen de financiële sector en de hightech industrie. Ze adviseert organisaties over het beheersbaar houden van digitale veiligheid en werkt hierin nauw samen met de lokale en landelijke overheid.

 

Over Jeffrey de Bruijn, senior manager Cyber Security & Privacy bij BDO

Jeffrey de Bruijn is sinds 2016 werkzaam bij BDO als senior manager Cyber Security & Privacy in Utrecht en richt zich primair op de publieke sector. Hij heeft een informatiekundige en juridische achtergrond en meer dan 10 jaar ruime praktische ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, privacywetgeving en risicoanalyses.

Deze ervaring heeft hij opgedaan in verschillende branches (bank- en verzekeringswezen, publieke domein (lokale overheid), transport & logistiek en zorgdomein).

 

De themabijeenkomst “360° in control met de BIO” vindt plaats op dinsdag 19 november a.s. van 13:30 tot 17:00 uur bij 7AM in Den Haag en is bestemd voor iedereen die werkzaam is binnen de publieke sector en raakvlak heeft met informatieveiligheid en informatiebeveiliging.

Themabijeenkomst: 360° in control met de BIO

di 19 november 2019 13:30 - 17:00 7AM | Den Haag Zie links onder het kopje "Voor wie?"

Dit event is een gezamelijk initiatief van Mavim en BDO. Derhalve zullen je gegevens worden gedeeld met deze partij.

Personal Information

Company Information

Stay up to date
I wish to receive information, via email, from Mavim B.V. ("Mavim") regarding Mavim's products, free educational resources, events, surveys, promotional offers, and tips for using Mavim's software. I can withdraw my consent to the use of my email address at any time and free of cost, by clicking the unsubscribe link at the bottom of any email.

Copyright © 2019 Mavim B.V.