Skip to main content

Lean Thinking in de praktijk

Het succes van Toyota en haar Lean-bedrijfsfilosofie veroorzaakte een mondiale paradigmaverschuiving in de wereld van procesbeheer door een sterke focus op voortdurende verbetering van de waardestroom van een organisatie. Lean filosofieën helpen organisaties om kosten en tijdscycli te verlagen, hetgeen resulteert in meer ‘agile’, wendbare bedrijven. Maar, ondanks alle hype rond Lean zijn er maar weinigen in geslaagd om die filosofie zelf met succes te implementeren.

 

Stem van de klant

Arcadis is een internationaal design-, engineering- en managementadviesbureau met 450 kantoren in meer dan 45 verschillende landen. Volgens Arcadis directeur Risk Management, Johan Tijhuis, had Arcadis, toen begonnen met de overgang naar één manier van werken, minstens 80 afzonderlijke IT-infrastructuren en tenminste 80 verschillende ERP-systemen. Hij merkte op dat je niet kunt samenwerken, dat je geen wereldspeler kunt zijn als je dat niet op orde hebt. Met duidelijke ruimte voor verbetering, legde Arcadis het pad af naar transformatie door te erkennen dat een dergelijke hoeveelheid aan legacy systemen hen ervan weerhield om efficiënt werken. Tijhuis vervolgde: "we denken dat we alleen leider kunnen worden en blijven door samenwerking – samenwerking door mensen, samenwerking door systemen en samenwerking door processen." Maar waar moet je starten? Is het beter om alle bestaande systemen uit te faseren en opnieuw te beginnen? Of moeten sommigen worden geëlimineerd, maar niet alle? Welk effect zal dat hebben op andere systemen en mensen die met deze systemen werken? Dat is waar Mavim om de hoek komt kijken.

 

Het verschil dat Mavim maakt

Mavim biedt een unieke oplossing in de vorm van een transformatie management platform. Met Mavim worden alle mensen, processen en systemen gedocumenteerd en onderling met elkaar verbonden, zodat je de impact van eventuele hypothetische veranderingen duidelijk kunt waarnemen. Met behulp van de Mavim-software krijgt jouw organisatie kritisch inzicht in welke systemen de prestaties van het bedrijf verbeteren en welke je alleen vertragen. Bovendien heeft Mavim een repository gebouwd onder de wereldwijde standaard, Microsoft Office, zodat je direct aan de slag kunt met het hergebruiken van al je bestaande documentatie. Mavim geeft inzicht in de impact van verandering en faciliteert samenwerking op een wereldwijde schaal.

Samuel Sabbagh, de Business Process Manager bij Arcadis, is bijzonder gecharmeerd van de Mavim publicatie feature. Niet alleen kunnen alle processen centraal worden gedocumenteerd en onderhouden, maar de resulterende bedrijfsblauwdruk kan vervolgens worden gepubliceerd naar alle 22.000 medewerkers van Arcadis. Met een druk op de knop kun je je personeel snel aan de slag krijgen, wat helpt bij het vaststellen van de uniformiteit in tijdzones en landen.

 

Opwaartse beweging

Ben je nog niet overtuigd? Kijk dan eens hoe het Arcadis vandaag de dag vergaat. Zoals Tijhuis voorspelde, kon Arcadis alleen maar toonaangevend worden in hun industrie als ze minder verspilden en duidelijk konden zien welke van hun systemen moesten worden geëlimineerd. Door een duidelijke samenwerking tussen systemen, processen en mensen zijn ze van een 6de naar 3de plek gesprongen in de meest recente ranking van internationale ontwerpbureaus.

 

Download hier de customer profile van Arcadis

TAGS

Copyright © 2020 Mavim B.V.