Skip to main content

Expertsessie Werkende processen Omgevingswet - On Demand

De Processpecialisten hebben in opdracht van de VNG een pragmatische implementatie aanpak opgezet die uitgaat van werkende Omgevingswetproof processen. De implementatie aanpak biedt lokale overheden de mogelijkheid om proces voor proces te toetsen of er wordt voldaan aan de directe en indirecte eisen van de Omgevingswet en hierop actie te ondernemen. Om de toepasbaarheid voor overheden te vereenvoudigen hebben De Processpecialisten een model en aanpak, het Omgevingswetframework, in Mavim ontwikkeld.

Ben jij bezig met het inrichten van de processen voor de Omgevingswet? Heb je behoefte aan snel inzicht in wat je daarvoor nog moet regelen? Wil je daarbij gebruik maken van best practices van andere lokale overheidsinstellingen? Bekijk dan hier de online Expertsessie Werkende processen Omgevingswet waar aan de hand van een concrete praktijkcase wordt getoond hoe het Omgevingswetframework wordt ingezet en wat je hier mee kunt bereiken. 


Tijdens deze expertsessie komen de volgende sprekers / onderwerpen aan bod:

 • Invoering Omgevingswet bij Gemeente Zwolle (Jacco Albers, programmamanager)
  Jacco Albers vertelt over de aanpak en uitgangspunten die Gemeente Zwolle hanteert bij de invoering van de Omgevingswet. Ook zal Jacco ingaan op wat het uitstel van de Omgevingswet betekent voor de aanpak en planning.
 • Werkende processen Omgevingswet (Ellen Zwiers, Processpecialist)
  Ellen Zwiers vertelt over de pragmatische implementatieaanpak die De Processpecialisten hebben ontwikkeld om processen Omgevingswetproof te maken. De basis hiervoor zijn de werkende processen die De Processpecialisten in opdracht van VNG en in samenwerking met gemeenten hebben ontwikkeld.
 • Omgevingswet Framework (Martin Nieuwland, Processpecialist)
  Op basis van de werkende processen aanpak hebben De Processpecialisten het Omgevingswet Framework ontwikkeld. Dit framework omvat compleet uitgewerkte referentieprocessen. Het framework kan gebruikt worden als basis voor de inrichting van de eigen processen en als toetsingskader voor reeds ontwikkelde processen.
 • Werkende processen bij Gemeente Dronten (Erika Kelly, Organisatieadviseur)
  De gemeente Dronten gebruikt de werkende processen als basis voor de inrichting van de belangrijkste Omgevingswetprocessen. Erika vertelt over haar ervaringen met de werkende processen workshops en de resultaten die dit opleveren. Daarnaast vertelt Erika waarom zij gekozen hebben voor het Omgevingswet Framework.

 

Expertsessie Werkende processen Omgevingswet - On Demand

Personal Information

Company Information

Stay up to date
I wish to receive information, via email, from Mavim B.V. ("Mavim") regarding Mavim's products, free educational resources, events, surveys, promotional offers, and tips for using Mavim's software. I can withdraw my consent to the use of my email address at any time and free of cost, by clicking the unsubscribe link at the bottom of any email.

Copyright © 2020 Mavim B.V.