Skip to main content

Webinar Werken aan werkende processen voor de Omgevingswet - On Demand

De Processpecialisten hebben in opdracht van de VNG en in samenwerking met gemeenten een implementatie aanpak opgezet die uitgaat van werkende Omgevingswetproof processen.

Deze aanpak biedt lokale overheden de mogelijkheid om proces voor proces te toetsen of er wordt voldaan aan de directe en indirecte eisen van de Omgevingswet en hierop actie te ondernemen. Binnen deze aanpak krijgen alle aspecten aandacht waar de Omgevingswet een impact op heeft. Dienstverlening, uitvoeren procesactiviteiten, informatievoorzieningscomponenten, ketenafstemming, leges/kosten en benodigde competenties van medewerkers zijn in de overzichtelijke procesmodellen opgenomen. De belangrijke boodschap achter de aanpak: alle aspecten samen maken een proces werkend!

Om de toepasbaarheid voor overheden te vereenvoudigen hebben De Processpecialisten een model en aanpak, het Omgevingswet Framework, in Mavim ontwikkeld. Tijdens dit webinar wordt getoond hoe de aanpak en het Omgevingswet Framework worden ingezet bij onder andere Gemeente Dronten om klaar te zijn voor de invoering van de Omgevingswet. Hierbij wordt het proces van Toezicht & Handhaving en de samenwerking in de keten voor het initiatieven-, vergunningen- en T&H proces als voorbeeld gebruikt.  

De gemeente Dronten gebruikt de werkende processen als basis voor de inrichting van de belangrijkste Omgevingswetprocessen. Erica Kelly, Procesarchitect bij Gemeente Dronten vertelt over haar ervaringen met de werkende processen workshops en de resultaten die dit opleveren. Daarnaast vertelt Erica waarom Gemeente Dronten heeft gekozen voor het Omgevingswet Framework.

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van De Processpecialisten en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Webinar Werken aan werkende processen voor de Omgevingswet - On Demand

Personal Information

Company Information

Stay up to date
I wish to receive information, via email, from Mavim B.V. ("Mavim") regarding Mavim's products, free educational resources, events, surveys, promotional offers, and tips for using Mavim's software. I can withdraw my consent to the use of my email address at any time and free of cost, by clicking the unsubscribe link at the bottom of any email.

Copyright © 2021 Mavim B.V.