Skip to main content

Top referent en marktleider DEEN in gesprek met Microsoft

Een goed jaar geleden maakte Michiel Hoogenboom van Microsoft kennis met Jan Koen, de bevlogen CIO van DEEN Supermarkten. Hij heeft een grote passie voor zowel technologie als de klant centraal te stellen. Michiel vindt het daarom leuk dat Jan aan het einde van deze maand als bezoeker én spreker naar Microsoft Convergence in Barcelona gaat. Wat voor inzichten voor de retail gaat hij daar ophalen en brengen? Michiel vraagt het hem.

 

Waarom ga je naar Microsoft Convergence in Barcelona?

Voor een bedrijf als DEEN, een marktleider in de retail branche, is het altijd een uitdaging om op de hoogte te blijven wat de klant wil. Daarom wil ik in Barcelona de technologie van vandaag en zeker die van morgen gaan ontdekken waarmee we de klant kunnen blijven verrassen.

Op dit moment verrassen we de klant vooral met producten en we willen dit ook met diensten gaan doen. Ik zoek naar subtiele wijzen waarop we moderne technologie in de winkels kunnen toevoegen waardoor het voor de klant altijd prettig is en blijft om bij ons te winkelen. Verder wil ik zien welke innovaties we van Microsoft kunnen verwachten. Voornamelijk ook in Microsoft CRM, wat wij in de cloud draaien.

Ik wil Microsoft CRM een prominentere plaats geven in de omnichannel waardeketen: denk bijvoorbeeld aan onze kleine webshop die op dit moment sterk groeit. Daarnaast ondersteunt de combinatie van Microsoft CRM, Microsoft Dynamics AX en andere Microsoft producten op het gebied van mobiliteit, denk aan Windows10, mobile devices en Azure, mij niet alleen in het bedienen van mijn gebruikers maar juist ook met de communicatie naar de medewerkers en de klanten. Azure zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik buiten mijn eigen legacy systemen om kan communiceren. Natuurlijk ga ik ook naar de presentaties van andere Microsoft-klanten kijken, want daar leer ik ook weer van. 
 

Naar welke sessies tijdens Microsoft Convergence kijk je specifiek?

Ik ben erg gericht op de toekomst. Niet alleen voor mijn vak, het is ook mijn hobby en passie. De sessie van technologie-ondernemer Peter Hinssen gaat over digitaal leiderschap en wat dat voor de toekomst zou kunnen betekenen. Het is altijd moeilijk om goede voorbeelden te zoeken en goede informatie te krijgen over hoe je het pad het beste kan bewandelen of je in de grote of kleine organisatie werkt. Wij doen dat met vallen en opstaan, met kleine stapjes vooruit. Grote stappen zijn moeilijk te maken omdat de operatie zich in hoog tempo beweegt en grote veranderingen niet in één keer doorgevoerd zijn. Er vinden al wel veel grote veranderingen plaats op basis van technologie. Welke slimme keuzes kun je dan maken? Ik ben zeer geïnteresseerd in wat Peter Hinssen hierover te vertellen heeft.

Daarnaast zag ik op dinsdag de sessie ‘Achieving Business Transformation through the Power of the Cloud’ gepland. Ook wij zullen in 2016 weer gericht gaan kijken wat de mogelijkheden zijn van de cloud en dan in het bijzonder naar Azure. Dit omdat Azure precies binnen onze visie over de Microsoft producten valt: het inzetten van de cloud als onderdeel van ons applicatie portfolio.

Verder wil ik graag leren van andere gebruikers. Ik heb verschillende keren deelgenomen aan rondetafelsessies in Nederland, maar ik heb geen idee van hoe het gaat in andere landen. Ik wil dan ook graag luisteren naar de verhalen van anderen. Waar staan ze en waar staan wij ten opzichte van hen? Welke keuzes hebben zij gemaakt en waarom hebben ze die keuzes gemaakt? 

Auteur: Michiel Hoogenboom, Microsoft

Wilt u meer zien van Jan Koen? Bekijk dan hier het interview met Jan Koen.

TAGS

Copyright © 2020 Mavim B.V.